PöttyösLábos

PöttyösLábos

Cukrozott narancshéj

2017. december 11. - pöttyöslábos

Decemberben rengeteg mindenhez jól jöhet a cukrozott narancshéj (moszkauer, karácsonyi parfé vagy fagyi, kekszek, karácsonyi müzli stb.). Sok helyen lehet kapni cukrozott narancs- és citromhéjat is, de ha úgyis eszünk narancsot és megmarad, érdemes otthon is megpróbálni, elég hangulatos decemberi elfoglaltság, ha éppen nagyon ráérünk és karácsonyi hangulatba akarunk kerülni. Ha hosszabb csíkokra vágjuk a narancshéjat, csokiba mártva ajándék is lehet belőle. 

Cukrozott narancshéj

Hozzávalók:

  • 10 narancs héja (kezeletlen, vagy forró vízben áztatott)
  • fél kg cukor
  • fél liter víz

 

A narancsokat próbáljuk úgy meghámozni, hogy minél nagyobb darabokat kapjunk. A héjdarabokból egy éles késsel kivágjuk a fehér részt (nem kell tökéletességre törekedni), majd tetszés szerinti méretű kockákra vagy csíkokra vágjuk. 

Vizet forralunk egy lábasban, majd forráskor beledobjuk a narancshéjat.

20171202_191016.jpg

2 percig forraljuk, azután leöntjük a vizet, újat forralunk és ismét 5 percig forraljuk a narancshéjakat. Ezt még kétszer megismételjük, vagyis összesen négyszer forraljuk meg a narancshéjat. Ha negyedszer is leszűrtük, félretesszük. 

A cukrot és a vizet felforraljuk az eddig használt lábasban, beleszórjuk a narancshéjat és kis lángon egy órát főzzük, amíg áttetsző lesz. Ekkor leszűrjük. Kb. 20 dkg cukrot szórunk egy tálcára, ráboratjuk a narancshéjat, és beleforgatjuk, hogy mindenhol érje a cukor.  Másnap már használhatjuk.

20171203_081037.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pottyoslabos.blog.hu/api/trackback/id/tr7013471885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása