PöttyösLábos

PöttyösLábos

Eredeti angol narancsszörp és dzsem

2017. december 07. - pöttyöslábos

 Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet több, mint tíz évvel ezelőtt. Azóta minden évben elkészítem Mikulásra vagy karácsonyra. Nagyon gyorsan megvan és egy füst alatt két gasztroajándék is elkészül. Azonkívül a narancsillattól rögtön karácsonyi hangulat lesz. :) A narancsdzsem felhasználására később jön majd egy-két jó kis recept, addig mehet kalácsra vagy pirítósra, kekszbe.

 

Angol narancsszörp és dzsem

 

Hozzávalók:

  • 5 narancs (kezeletlen vagy forró vízben áztatott)
  • 1 citrom
  • 1 kg cukor
  • 1 liter víz

A cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, kevergetve melegítjük, amíg a cukor felolvad, majd felforraljuk. Egy-két percig forrni hagyjuk. Közben a narancsokat és a citromot négyfelé vágjuk és konyhai robotgépben vagy turmixgépben összedaráljuk, valahogy így:

20171202_171335.jpg

Igyekezzünk, hogy ne maradjanak túl nagy darabok a darálékban. Így néz ki valahogy:

20171202_175159.jpg

Az elkészült szirupot még forrón ráöntjük a darált gyümölcsökre és lefedve egy napig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük, kis nátrium-benzoátot keverünk bele és üvegekbe töltjük. A visszamaradt cukros gyümölcshöz még 30 dkg cukrot adunk, felforraljuk és üvegekbe töltjük. A végeredmény gyönyörű:

 

20171205_142800.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pottyoslabos.blog.hu/api/trackback/id/tr8713401333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása